Er Schuilt Een Gabrielle Chanel In Elke Vrouw

Zelfvertrouwen, a powerful drug.
Het is de titel van één van de hoofdstukken uit mijn nieuwe boek Make My Dream Work. Over de immense impact van je geest en hoe dat hand-in-hand gaat met (professionele) dromen realiseren.

gabrielle chanel - new parfum
All pictures by Luka Host shot at the Gabrielle Chanel launch in Paris on the 4th of July

Over dromen gesproken.
Het was deze zomer in Parijs tijdens de lancering van het nieuwe parfum ‘Gabrielle Chanel’ (lees er meer over hier) dat ik op ontdekkingstocht mocht in één van de meest distinctive & inspirational minds in fashion ever.

Een vrouw die de wereld heeft veranderd. Het parfum Gabrielle Chanel is dan ook opgedragen aan haar en alle ambitieuze Chanel vrouwen die stevig met hun beide voetjes op de grond staan.

“Plus que Coco, la créatrice, c’est Gabrielle, la femme, qui est au coeur de l’histoire de Chanel.”
GABRIELLE CHANEL 

 

gabrielle chanel - new parfum

Gabrielle Coco Chanel, een toonbeeld van een powervrouw in business.
Het was zij die met een tijdloze elegantie maar ook een ijzersterke wil een fashion imperium creëerde in een tijd waarin dat voor vrouwen allesbehalve evident was.

Als je zelfvertrouwen uitstraalt kom je sterker en geloofwaardiger over. In ondernemen is dat cruciaal. En zeker als vrouw.  (p 89 – Make My Dream Work)

 

gabrielle chanel - new parfum
Er is nog altijd veel werk voor de boeg naar gendergelijkheid toe maar 135 jaar geleden (Gabrielle is geboren in 1883 in het Franse Saumur) was het zelfs niet gangbaar voor vrouwen om een broek te dragen, laat staan baas te zijn over je eigen leven.

 

Coco Chanel bracht daar op beide vlakken hoogstpersoonlijk verandering in.
Door collecties te creëren geïnspireerd op de mannenmode maar ook door toutcourt te weigeren zich te conformeren aan de gangbare rollenpatronen.

 

Je eigen pad uitstippelen in het leven, dromen, springen en vooral doen, trots zijn op jezelf adhv je prestaties, .. Het zijn maar enkele voorbeelden van hoe deze strijdlustige vrouw ons nog steeds beroert met haar visie.

Omdat zelfvertrouwen iets is wat van diep vanbinnen komt en nogal complex is, kun je het moeilijk veinzen. Ik toch niet. Je kunt wel zelfvertrouwen kweken door training, redenering en positieve ervaringen. Je kunt je zelfvertrouwen boosten. (p 89 – Make My Dream Work)

 

 

 

 

 

All accessories by Chanel

Thanks to Luka Host for capturing the electric vibe through his pictures.
Thanks to  Gabrielle Chanel for empowering us with your legacy.

De video van de lancering kan je hierboven checken.
Meer over het parfum zelf, lees je hier

xx EMMA

gabrielle chanel - new parfum

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>