Frisé Frustrations. Mijn Tips Tegen Pluizig Haar.

Net als het haar van mijn Spaanse grootmoeder zijn mijn lokken droog & weerbarstig. Net als mezelf heeft het ook een serieus eigen willetje.

Een strakke staart naar achteren? You wish!
Een middenstreep? Nàh. Ga toch maar voor een zijstreep vandaag met al die weerborstels.
Style Parisienne met froufrou? Haha.

Een stugge bos haar is genetisch bepaald maar wordt ook in de hand gewerkt door omgevingsfactoren. Verkeerde haarproducten, slechte voeding of bijvoorbeeld een lange zonnevakantie doen je doffe lokken geen goed.
Omgekeerd ook, zijn er een aantal stappen die je kan volgen om een ontploft kapsel om te tunen naar een stijlvolle look. Samen met Remington maakte ik onderstaande video en listten we de belangrijkste tips tegen pluizig haar.

WIN WIN WIN
Ik mag ook 2 frisé friends gelukkig maken met elk een Air Plates stijltang zoals in het filmpje. Deze nieuwe reeks van Remington is mooi, compact en doet zijn werk. Een ideaal toestel om mee te nemen op vakantie of onderweg als je net zoals ik er bij de minste regendruppel uitziet als ‘Monica uit Friends’ (wie kent die scène?!)
Check mijn Facebook om deel te nemen!

 


SOS Frisé Top Tips

• Gebruik kwalitatieve én de juiste producten. Is je haar snel vet en heb je een droge hoofdhuid? Dan heb je een andere shampoo & conditioner nodig dan voor beschadigd haar. Test en probeer verschillende merken & manieren en zie wat best werkt voor jou.

• Conditioner is standaard. Wekelijks een masker een must.

• Spoel altijd met koud water.

• Frisé is de combinatie van golven / krullen + droog haar en bereikt zijn hoogtepunt bij vochtig weer of al het pas gewassen is. De manier om je lokken te doen glanzen, is ze te verwarmen. Een stijl of -krultang is dan enige remedie.

• Bescherm altijd je haar tegen de warmte als je je stijlgerief bovenhaalt.

• Afwerken met een olie op de puntjes helpt voor mij het beste.

• Remember, hoe vaker je je haar wast, hoe droger het wordt.

• Zon, zee & chloor zijn de aartsvijanden van droog haar. Ik kan er op 24u uitzien als Robinson Crusoë als ik wil. Geef je haar dus die dosis extra liefde & verzorging als je op vakantie bent.

Video images & edit : Jeffrey Roekens

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>