Hoe 2017 Gemotiveerd Starten?

Een nieuw jaar. Een nieuwe start.
Het ideale moment om stil te staan bij 2016 en lessen te trekken. Zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

Wat gaf je een goed gevoel of net veel stress vorig jaar? Zijn er zaken duidelijk geworden? Heb je conclusies kunnen trekken rond bijvoorbeeld het lanceren van dat nieuwe product of je site? Misschien heb je iemand in dienst genomen of samengewerkt met nieuwe partners? Wat waren de ervaringen?

Walt Disney told his crew to build the castle first when constructing..

Allemaal vragen die je verplichten om de zaken te analyseren opdat je productiever en met meer goesting en motivatie te werk kan gaan. En omdat een visie hebben absoluut cruciaal is, wil je ergens geraken in het leven.

Reflectie zorgt voor inzicht wat leidt tot controle. En de ‘I Can Handle It’ state of mind is nodig om gemotiveerd te blijven/geraken. Denk aan de clean desk policy die geldt in sommige bedrijven waarbij het verplicht is je werkplaats netjes te houden en zo min mogelijk storende elementen te verzamelen op je bureau. Focus is alles.

Vision without action is merely a dream..Eenmaal je hebt stilgestaan bij de zaken en bepaalde conclusies hebt getrokken, komt de volgende stap. De keuze welke besluiten je zal concretiseren en verder uitwerken. Want je niet verliezen in details en je richten op prioriteiten is essentieel wil je je tijd efficient inzetten. Time is our enemy, don’t forget.

Een van mijn focuspunten in 2017 bijvoorbeeld is een betere planning voor mijn social. Iets waar ik vorig jaar vaak mee gesukkeld heb door tijdsgebrek. Ik moet het dus anders aanpakken. Wat meteen the next step met zich meebrengt. Hoe zal je optimaliseren? Wat ga je concreet aanpassen en op welke manier?
Om verder te gaan op mijn posting issue, ik ben ondertussen een papieren kalender gaan halen waarop ik per dag gelist heb met veel fluo wat er gepost moet worden op mijn verschillende kanalen. Een houvast om overzicht te behouden. En me een duw in de rug te geven bij drukke of inspiratieloze momenten.

Uiteindelijk heb je dan enkel nog de wilskracht nodig om er aan te beginnen. De juiste mindset om met volle moed en doorzettingsvermogen een doel te bereiken. Dit positivisme kan je opwekken door eerst iets totaal anders te doen. Je hoofd leegmaken zorgt voor een reset waardoor je nieuwe inzichten  krijgt. Als de feestdagen niet voor de nodige afleiding hebben gezorgd dat kan zelfs een middag zee of een wandeling in de natuur je immens veel inspiratie opleveren.

Stel jezelf dus deze 3 vragen and start 2017 with a bang!

 

• Wat wil je bereiken/veranderen dit jaar?
• Hoe ga je dit aanpakken?
• Ben je er klaar voor?

 

 

Ik wens jullie alleszins all & only the best for 2017.
xx EMMA

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>