Hoe Haal Je Inspiratie Uit Fashion Shows & Modemagazines?

Dit is een vraag die me erg vaak wordt gesteld als ik een personal styling sessie coach. Allemaal mooi en wel die glam & glitter shows, maar wat kan ik er concreet mee? Hoe vertaal ik die waanzinnige silhouetten naar draagbare trendy ensembles inzetbaar voor werk en vrije tijd?

Trends ontstaan deels op de catwalk wanneer een bepaald detail, kleur of snit opgemerkt wordt door enkele early adaptors die een cruciale rol spelen in het groot maken en commercialiseren van de hype. Zij (andere designers, editors, stylisten, celebs, fashion bloggers,…) zijn de eersten die hun creativiteit loslaten en de trend-in-wording op verschillende manieren interpreteren, stylen, dragen,..
De één al extravaganter / klassieker dan de andere, waardoor er zich een ruimer publiek aangesproken voelt om het desbetreffende item uit te proberen. De interesse groeit en de bal is aan het rollen.

inspiratie modemagazinesModemagazines en -blogs  spelen volop in op wat leeft en zijn dus de ideale inspiratiebron om trendy (lees moeilijker combineerbare) items te stylen. Wil je je nieuwe statement laarsjes ook op een andere manier matchen of wil je extra input hoe je rood stijlvol kan dragen, dan vind je ongetwijfeld ideeën in de creaties van anderen.

Key is de focus te leggen op de combinaties en niet zozeer je blind te staren op de items op zich.

Haal inspiratie uit de kleuren en prints die ze bijeengevoegd hebben, de manier waarop het silhouet is afgewerkt, de match van de verschillende pasvormen, etc..
Met welke kledingstukken ze gewerkt hebben is always good to know, maar vaak extreem in stijl en prijs. Bedoeling is dat de details die je aanspreken naar je eigen stijl worden vertaald en je niet zozeer een copy paste maakt van hetgeen je ziet in de boekjes.

 

Wat is nu precies inspiratie en wanneer krijg je je beste ideeën lees je hier.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>