Wat Is Het Verschil Tussen Een Crème & Een Serum?

Waarom is een serum duurder dan een crème? Zijn ze de sleutel tot de eeuwige jeugd? Kan je een serum zonder dagcrème gebruiken of vice versa? En wat is nu in feite het verschil tussen de 2?

 

Ik zocht het voor jullie uit, listte 5 belangrijke ‘serum key facts’ en smeerde ondertussen het nieuwe wonderproduct Blue Serum van Chanel op mijn gelaat. Blue Serum linkt naar de 4 gebieden in de wereld waar mensen beter en langer leven dan elders: Nicoya in Costa Rica, Sardinië in Italië, Ikara in Griekenland en Okinawa in Japan, ook wel de blue zones genoemd.

 

1. Serums zitten boordenvol actieve bestanddelen
Meteen de belangrijkste reden waarom ze duurder zijn dan een gewone dagcrème. Serums bevatten het hoogste concentraat actieve bestanddelen dat je vrij zonder voorschrift kan kopen. De lichte serumtextuur is doordringbaar, in tegenstelling tot een crème op oliebasis, en dus ideaal om je huid een dosis actieve stoffen toe te dienen. Doordat het zo geconcentreerd is, hoef je er ook heel weinig van aan te brengen.

Chanel’s Blue Serum combineert het beste van de natuur en technologie door 3 natuurlijke ingrediënten te transformeren tot cosmetische actieve werkstoffen.

Groene koffie uit Costa Rica staat bekend om zijn krachtige ontstekingsremmende en anti-oxidante eigenschappen. Olijven van Sardinië bevatten een hoge concentratie polyfenolen en essentiële vetzuren om de huid te beschermen.
Het hars van de Griekse lentisk of mastiekboom is rijk aan oleanolzuur dat de huid helpt haar natuurlijke herstellende vermogen terug te vinden.

 

 

 

2. Geef je huid extra voeding met een serum
De melkachtige substantie is dus goed/goud voor je huid en werkt concreet in op rimpels, dehydratie, huidvlekken, etc..
Voor een stevigere en gezondere uitstraling gebruik je een serum op die momenten dat je huid extra liefde nodig heeft. Dat hoeft niet dagelijks maar wel zo vaak mogelijk. Een dagcrème met UV-filter en een nachtcrème zijn wel standaard het hele jaar door.

 

3. Serum kan je non-stop gebruiken of als kuur
Ze zijn de kers op de taart en als je de keuze hebt, zal je huid je dankbaar zijn als je regelmatig smeert met een serum. Het loont sowieso de moeite en zal de conditie van je huid aanzienlijk verbeteren.
Ik geef toe dat ik het niet dagelijks gebruik, maar wel tijdens/na een vakantie met veel zon en zee, in de winter of gewoon als ik mijn huid smacht naar een verzorgingsboost.

 

 

4. Serums en dagcrèmes stem je best op elkaar af en gebruik je in de juiste volgorde
De ingrediënten van de 2 producten van éénzelfde brand zijn complementair en dus aanvullend. Ze zorgen voor de perfecte totaalverzorging.
Je kan het altijd testen en als het werkt voor jou  super, maar bij voorkeur kies je dus een serum en dagcrème van hetzelfde merk. Al is het voor een bepaalde periode.

Een serum breng je altijd aan op een schone huid, bij voorkeur ‘s ochtends én ‘s avonds voorafgaand aan je dag-of nachtcrème.
Hoe je het Blue Serum aanbrengt, zie je hieronder.

chanel blue serum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Serums geven snel resultaat

Net omdat er zoveel actieve stoffen in het goedje zitten, in tegenstelling tot een crème die eerder een beschermlaag over je huid legt, en zo veel dieper kan indringen.
Met een concreet en snel resultaat als gevolg. Hieronder de bewezen resultaten van Blue Serum.

– Rimpels worden gladgestreken: – 35 %*
– De huid is steviger: + 21 %*
– De teint is egaler: + 38 %**

* Klinische beoordeling bij 44 vrouwen, na 1 maand gebruik (Frankrijk)
** Klinische beoordeling bij 45 vrouwen, na 1 maand gebruik (Sardinië)

Test het zelf en merk het verschil.

 

 

Little sidenote.

Iedereen heeft een andere huid en levensstijl dus welke verzorging voor jou het beste is, moet je zelf uitzoeken. Door te testen en te proberen. Weet ook dat zelfs een serum van Chanel niets voor je huid zal doen als je weinig water drinkt en rookt als schoorsteen. Maar dat wist je ongetwijfeld zelf ook.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>