Wat Is Schoonheid? Houden Van Jezelf Is Een Begin.

“Schoonheid is een kenmerk van een zeker aantal belevingssituaties (voorwerpen, wezens, teksten, muziek,..) waardoor zij in de subjectieve beleving van sommige waarnemers een sterk emotioneel gevoel uitlokken..”

Daar staat het letterlijk. In de omschrijving van schoonheid. De subjectieve beleving van sommige waarnemers.. Met andere woorden. Wat jij en ik mooi vinden verschilt want het is een persoonlijke kwestie. Het is dus ook een eindeloos streven naar iets ontastbaar als je jezelf het heersend schoonheidsideaal op legt. Who cares hoe sommigen in magazines of op IG eruitzien, je weet toch ook dat bijna alles fake is. Dat dit een bepaald (eenzijdig) beeld is dat er geschept wordt, geen kader. Het is aan ons om de keuze te maken en voor onszelf op te komen. Je bent vrij om jezelf te zijn. En je zal merken, hoe meer je inzet op je eigen sterktes in het leven, hoe liever je jezelf zal zien en hoe gelukkiger je zal worden.

Ook Nuxe wil graag gelukkige mensen zien en deelt beauty pakketten uit rond hun nieuwe topcampagne met choreograaf Benjamin Millepied. Samen met hen legde ik 3 persoonlijke beauty-rituelen vast. Ga naar de Nuxe beautyvideo’s op mijn Instagram om mee te doen.

UPDATE 09.09.17 – dit zijn de winnaars! sta je ertussen? graag mailtje (onderwerp : NUXE wedstrijd) naar info@emmagelaude.com met je volledige naam  + adres!   @jennatp @annsophieevr @charlottewallecan @melinaannys @karolien_dc @celinequataert @debo___ @roose_eva @ceciloos @lololove78 @evienotebaert @helloboontje @elspeeters1978 @liselotte_schamp @cwallecan @claradesmet

 

Jezelf graag zien, hoe doe je dat?
Hier zijn 5 tips om je eigenwaarde een boost te geven!

 

1. BE HAPPY
We beginnen met het begin. Met de essentie van een positieve uitstraling en een goed gevoel. Gelukkig zijn. Tevreden zijn met jezelf ondanks de so-called minpunten.
Ik heb in de 10 jaar dat ik personen style nog nooit 1 vrouw gehoord die integraal tevreden was. Conclusie, we zijn allemaal hetzelfde en we streven naar iets wat in feite niet uitmaakt of zelfs bestaat. Steek je tijd liever in de beste versie van jezelf te creëren. Zoveel interessanter. Zoveel mooier.
En tenminste uniek.


2. BE REAL

Gelukkig zijn, betekent geen vrijgeleide om zonder zelfinzicht door het leven te gaan. Weten wie je bent en aan welke punten je nog kan werken, is cruciaal in het proces om een beter (lees ook aangenamer) mens te worden. Eerlijk zijn met jezelf dus.
Niemand is perfect maar dat wil niet zeggen dat er niet aan mindere kantjes kan worden geschaafd. Ik geloof er in dat mensen wèl kunnen veranderen mits een accuraat zelfinzicht.

Na eerlijkheid komt ook instant dankbaarheid. Soms moet je je eigen problemen eens afstemmen met vele anderen die niet hier geboren zijn. Die geen kansen krijgen in het leven. Voor wie enkel overleven telt. Mijn problemen smelten als sneeuw voor de zon in het licht van deze sukkels. Want buiten echte problemen zoals sterfte of ziekte of iets anders van existentiële aard, hebben wij eigenlijk geen problemen. Of toch niets dat ons diep mag raken of echt ongelukkig maken.

 

3. TAKE CARE OF YURSELF
Op alle vlakken. Van de juiste voeding over genoeg bewegen tot jezelf verwennen met een ontspannend bad en een voetmassage. De rekker kan niet altijd gespannen staan. Soms moet je je hoofd leegmaken en pauzes inlassen om nadien terug productiever aan de slag te gaan. Je lichaam is the greatest instrument you’ll ever own en het is je plicht het te behandelen met respect, liefde en zorg.

 

 

4. HAVE FUN
Oh zo belangrijk. Een echte basisvoorwaarde. Plezier in het leven hebben is nodig om de regenbuien te kunnen trotseren. Lachen is nodig om de druk van de ketel te halen en je te ontspannen. Om de spanning te minderen. Want niemand hoeft zichzelf in die mate serieus te nemen dat er niet gelachen kan worden.
Weet ook dat wie plezier heeft, andere gelukkige mensen aantrekt. Omgekeerd zijn het vaak de klagers die (tijd hebben om) naar elkaars gezaag te luisteren. For real.

 

5. LOVE YOURSELF
Elke dag een oefening, maar cruciaal wil je vooruit geraken in het leven. Erkennen wie je bent, weten waar je staat (en er staan) en jezelf graag zien, zijn de ingrediënten van échte schoonheid.

xx EMMA

instinctive beauty, nuxe, guile prodigieuse
Production #teamEMMA / Edit Jeffrey Roekens

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>